Stannah trapliften: tilt duurzaamheid naar een hoger niveau sinds 1867Een “groene ” toekomst: Stannah’s benadering naar duurzaamheid begon met kleine veranderingen die samen een groot verschil maken!
Laten we op Wereld Milieu Dag even doen alsof we weer in de 19de eeuw leven. De meeste mensen konden toen alleen lokale, seizoensgebonden en biologische producten kopen of verhandelen. Meestal werden deze ook nog eens geleverd in hergebruikte rieten manden! Of vroeger, toen onze ouders en grootouders producten kochten die bedoeld waren om een leven lang mee te gaan, door middel van een eindeloos proces van reparatie en “oplappen”?

Die tijd lijkt nu meer op een utopische verre toekomst, vindt u niet?

Zonder de technologische en wetenschappelijke vooruitgang uit het oog te verliezen, is het een feit dat de 20ste eeuw een exponentiële toename van de menselijke consumptie van niet-hernieuwbare middelen met zich mee heeft gebracht. Stannah bestaat nu al meer dan 152 jaar, dus we kunnen zeggen dat we het allemaal hebben meegemaakt! Onze inzet om ethisch, verantwoord en duurzaam zaken te doen heeft altijd standgehouden en onze toewijding is altijd door de opeenvolgende generaties van de Stannah-familie doorgegeven.

Nu ligt onze focus op de toekomst en op hoe we ons kunnen blijven ontwikkelen om aan de steeds veranderende eisen en uitdagingen van de 21e eeuw te voldoen. Wij willen dat onze klanten op ons kunnen vertrouwen in de wetenschap dat we altijd “de duurzaamheid naar een hoger niveau zullen blijven tillen! “
Energiezuinige trapliften: hoeveel elektriciteit verbruikt een traplift?

Energiezuinige trapliften: hoeveel elektriciteit verbruikt een traplift?

Stannah produceert al meer dan 40 jaar trapliften, we weten dat dit een product is waar veel misverstanden over bestaan. Eén daarvan zijn de gebruikskosten van een traplift. Vaak wordt er gedacht dat een traplift op de lange termijn een hoge uitgavepost zal zijn. Echter, niets is minder waar! U kunt ons op ons woord vertrouwen wanneer we zeggen dat een traplift een van de zuinigste apparaten in een gemiddeld huishouden is, in vergelijking met een waterkoker of een magnetron. Dit alles is te danken aan de vooruitgang in efficiëntiestandaarden en de technologie achter energiebesparende apparaten, die de Stannah trapliften zo energiezuinig maken: het gebruik van een traplift kost slechts ongeveer €10 per jaar!

Een ander belangrijk aspect dat bijdraagt aan onze duurzame praktijken is dat onze trapliften zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan! Ze zijn duurzaam en robuust. Bij correct gebruik en preventief onderhoud kan een traplift tientallen jaren meegaan. Het gaat hier dus om een éénmalige investering die uw huis comfortabel en toekomstbestendig maakt!

Maar, het produceren van energiezuinige trapliften en het verwijderen van papieren en plastic bekers op onze kantoren is echter niet alles wat we voor het milieu doen! In de afgelopen 10 jaar heeft Stannah een toename van zijn milieuvriendelijke en duurzame bedrijfsvoering gezien. Dit doen we door “groene” initiatieven op het gebied van productie, onderhoud en productie aan te pakken.
Wanneer het op duurzaamheid aankomt, hanteren wij een volledige levenscyclusbenadering

Wanneer het op duurzaamheid aankomt, hanteren wij een volledige levenscyclusbenadering

Wij zijn altijd trots geweest op ons nalatenschap en onze onafhankelijkheid, omdat dit ons de vrijheid geeft om ons bedrijf te runnen in overeenstemming met onze kernwaarden. Daarom is de uitdaging om “groener” te worden geen antwoord op een trend, maar:

Een actieve en oprechte wil om duurzame manieren te vinden om te groeien.
Tegelijkertijd de planeet en de bronnen die we nog over hebben beschermen.

Onze benadering van duurzaamheid omvat onze gehele waardeketen en gaat verder dan onze eigen activiteiten en onze klanten. We doen dit omdat we erkennen dat we alleen een duurzamere toekomst kunnen creëren door de onderlinge verbondenheid van de ecologische, sociale en economische uitdagingen waar we voor staan aan te pakken.

Al sinds de tijd van Leslie Stannah die na de Tweede Wereldoorlog het familiebedrijf weer heeft opgebouwd, doen we “meer met minder”. Sindsdien is Stannah steeds op zoek gegaan naar innovatieve methodes om het ontstaan van afval te elimineren. Een zorg die mettertijd is geëvolueerd naar de integratie van groene praktijken in ons bedrijf door het toepassen van een Constante Verbetering (CV)-filosofie om zodoende onze belasting op het milieu te verminderen. Van magazijn tot aan de fabriek hebben we nu het geproduceerde afval in kaart gebracht en de juiste recyclingfaciliteiten en -processen geïmplementeerd om dit afval op te vangen en op deze manier het afval van de stortplaats te houden.

Ook vinden wij het belangrijk om onze medewerkers en gemeenschap erbij te betrekken. Dit doen wij door voorlichting te geven over duurzame praktijken en het organiseren van interne trainingen over milieubewustzijn. Zo geven wij bijvoorbeeld duurzaamheidslessen en lezingen, gebaseerd op onze ervaringen met het implementeren van duurzaamheid in het hele bedrijf – zowel op de John Hanson School (Andover – VK) als aan de Oxford Brookes University. We doen dit omdat we erkennen dat we alleen een duurzamere toekomst kunnen creëren door jongere generaties bij dit proces te betrekken.

Milieuvriendelijke productverpakking en -distributie

Het is voor ons ontzettend belangrijk dat we de verantwoordelijkheid die we als bedrijf hebben om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, te respecteren. Daarom nemen we de nodige maatregelen om onze bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Sommige van onze bijdragen zijn beloond met de Green Apple Award, een erkenning voor uitmuntendheid in duurzaam ondernemen.

Milieuvriendelijke productverpakking en -distributie

“We zijn verheugd en vereerd om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Bij Stannah nemen we onze milieu verantwoordelijkheden zeer serieus en streven we er voortdurend naar om onze producten en verpakkingen te verbeteren en zo onze afdruk op het milieu te verminderen. (….) Dergelijke projecten tonen aan dat duurzaamheid niet moet worden gezien als een last, maar als een drijfveer voor de industrie om de manier waarop ze werken te verbeteren.”

Stannah was een winnaar van de Green Apple Award voor verbeteringen in de beste praktijken op milieugebied met onze Packaging Cube oftewel de Verpakking Kubus. Met de focus op het verminderen van onze afdruk op het milieu, kreeg een team de opdracht om een nieuw ontwerp te creëren voor de wereldwijde verzending van onze producten. De ontwerpwijziging creëerde een robuustere en kleinere kubus, die de mogelijkheid gaf om vier dozen in de breedte en drie dozen in de hoogte te plaatsen, dit verminderde niet alleen lege ruimtes in de verpakkingsdozen maar zorgde ook voor een verminderd volume van verzonden luchtvracht én van minder gebruik van vrachtwagens per jaar. Met als gevolg, de laagst mogelijke milieubelasting mogelijk.

Door polystyreen uit onze verpakkingen te verwijderen, hebben we ook het gebruik van hernieuwbare materialen, zoals karton, verhoogd. Hierdoor wordt de recycleerbaarheid van verpakkingen aan het einde van hun levensduur verbeterd. Maar, deze verpakkingsverbetering werd doorgevoerd om ons te helpen een veel bredere zakelijke milieudoelstelling te bereiken!
0% Afval naar stortplaatsen

Stannah won opnieuw de Green Apple Award voor het project: Restaurant personeel 0% afval naar stortplaatsen.
Het afval van het Stannah restaurant waar onze medewerkers op het hoofdkantoor in Engeland bijvoorbeeld lunchen, wordt gerecycled of biologisch afgebroken, waardoor het niet langer op de stortplaats terecht komt. Ook werd de meeneemverpakking van het restaurant verplaatst van geëxpandeerd polystyreen naar papierpulp, waardoor recycling mogelijk werd gemaakt. Het personeel van het restaurant is ontzettend trots dat het een essentiële rol heeft gespeeld bij het verminderen van onze impact als bedrijf op het milieu.
Een milieuvriendelijk wagenparkbeheer voor CO2-emissiereductie

“Goed rijgedrag heeft een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van deze prijs, dus dank aan de Stannah-vrachtwagenchauffeurs die elke dag op de weg zijn”.

Een milieuvriendelijk wagenparkbeheer voor CO2-emissiereductie

Onze inzet voor klimaatbescherming blijkt uit de stappen die we nemen om de ecologische voetafdruk van onze producten, processen en activiteiten te verkleinen, dit is een essentieel deel van onze bedrijfscultuur en mentaliteit.

Het kan ook niet anders omdat de opbouw van broeikasgassen in de atmosfeer een groeiende zorg is voor alle segmenten van onze samenleving. Een zekere mate van klimaatverandering is nu onvermijdelijk als gevolg van de huidige atmosferische concentraties van deze emissies. Maar bij Stannah geloven we dat de omvang van de toekomstige opwarming in grote mate afhankelijk is van onze keuzes met betrekking tot de emissies van vandaag en in de nabije toekomst.

Daarom steunen wij de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs om de wereldwijde temperatuurstijging onder de twee graden te houden, en om in de tweede helft van deze eeuw broeikasgasneutraliteit te bereiken. Stannah heeft zich vanaf 2009 toegezegd om de CO2-voetafdruk van ons wagenpark te verminderen door trainingen te geven in een milieubewust rijgedrag en een traceringssysteem dat onze toch al hoge normen voor het rijden aanzienlijk heeft verbeterd. Om zo bewustheid te creëren over de hoeveelheid luchtvervuiling die door ons wagenpark wordt geproduceerd en het effect daarvan op het milieu.

Dit consistente en duurzame milieuvriendelijke managementproces werd in 2018 erkent met de Gold Fleet Awards, uitgereikt door Masternaut, voor het verminderen van de CO2-uitstoot.
Stannah’s boodschap op Wereld Milieu Dag

“Twijfel er nooit aan dat een kleine groep toegewijde burgers de wereld kan veranderen; het is zelfs het enige die dat ooit heeft kunnen doen.”

Zo’n tiental jaar geleden leek het erop dat onze grondstoffen geen einde hadden. Vandaag de dag weten we dat dit niet het geval is en dat de wereldwijde drang om “groen te worden” niet alleen door bezorgde burgers, politici en non-profit organisaties moet worden gedreven.

Ook bedrijven kunnen niet langer onbewust blijven van hun effect op het milieu. Bedrijven moeten erkennen dat ze een rol te spelen hebben op het gebied van veiligheid, levenskwaliteit en gezondheid. Gelukkig heeft een groeiend aantal bedrijven al een grote inspanning geleverd om energiezuiniger te worden in hun dagelijkse praktijken. Deze aanpak zal niet alleen onnodige verspilling verminderen en de algemene efficiëntie van een bedrijf verbeteren, maar ook een gezonde omgeving creëren voor werknemers, terwijl tegelijkertijd de rol wordt erkend die bedrijven spelen in het leiden van de weg naar sociale verandering.

Als we er allemaal genoeg om zouden geven, zou elke dag Wereld Milieu Dag zijn, maar voor een groeiend aantal bezorgde wereldburgers is dat het gelukkig al!


Huisliften

Enkel een gepersonaliseerde aanpak garandeert u de perfecte huislift. We overwegen met u de voor-en nadelen per huislift in combinatie met de beste prijs-kwaliteit. Wij beogen een unieke oplossing op maat van uw huis.

Trapliften

Traplift gezocht? Dan zit je hier goed! Strobbe Mobility Solutions wil u graag helpen met de keuze voor een traplift. We zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van liftsystemen zoals trapliften. Wanneer uw trap uw mobiliteit in de weg staat, heeft Strobbe Mobility Solutions de meest geschikte, veilige en betrouwbare oplossing in huis. Voor een traplift prijs contacteer ons vrijblijvend.

Tags: Plateaulift: Kom nu zelf onze hefplateaus bekijken en uitproberen in één van onze ✓5 showrooms in de Benelux ✓ontvang een gratis offerte op maat!